Tegnap hivatalossá vált a Wii U európai megjelenésével kapcsolatos összes részlet, melyet Satoru Shibata, a Nintendo Europe elnöke jelentett be. Magyarországon mind a Premium, mind a Basic modell kapható lesz.

Bár a Wii U tiszteletét először az Egyesült Államokban teszi november 18-án, természetesen a konzol Európában is kapható lesz, igaz, kicsit később. A tengeren túl a Premium kiadásért 349 dollárt kell fizetni, a Basic verzió 299 dollárba kerül majd.

Ami a magyaroknak a bejelentésből fontos, az a következő. November 30-tól lesz kapható az új generációs konzol hazánkban, azonban annak áráról csak később kapunk információkat. A Premium modellben 32 GB flash memória található, a csomag része a Wii U GamePad, a töltőállomás, a GamePad-állvány, Wii U-állvány, AC adapter, HDMI-kábel. A kisebb modellben 8 GB-os memória található, az állványok nem járnak hozzá, és a GamePad dokkoló sem.

Nagyon valószínű, hogy a Wii U esetében sem lesz másképp az 1 dollár=1 euró nonszensz egyenlőség, így a magyarországi várható fogyasztói ár 100 ezer forint, és 85 ezer forint körül várható.