Február 22-én a PlayStation Vita a nyugati világban is debütált a tavaly év végi Japán rajtot követően, s a Sony ma bejelentette, hogy az új kézikonzolból eddig 1.2 millió darab fogyott világszerte. Ez a ténylegesen eladott, nem a leszállított darabszám.

Nehéz megítélni, hogy mekkora siker 3 hónap alatt eladni 1.2 millió konzolt világszerte, a Sony mindenesetre rendkívül elégedett ezzel az eredménnyel. Andy House, a SCEI elnöke minderről így nyilatkozott:

A PlayStation Vitát úgy terveztük, hogy a lehető legjobb hordozható, szórakoztató élményt nyújtsa, és jobban nem is lehetnénk elbűvölve a rajongók fogadtatásától és az eladások ütemétől.

A konzol mellé 2 millió játékot is sikerült eladni, részben a PlayStation Networkön keresztül, s a Sony el van alélva ettől az eredménytől. Nagy a bizakodás a japánok háza táján, vélhetően azért, mert nem ismerik a magyar mondást, hogy új seprű jól seper. A PlayStation Vita sikerét vagy ennek hiányát teljes biztonsággal csak jó néhány hónap múlva lehet megjósolni, s bár a fenti számok bizakodásra adhatnak okot, az ég világon semmit nem determinálnak.