Tegnap reggel az Apple történelmet írt, elekronikus piacterén, az App Store-ban megtörtént a 10 milliárdodik letöltés. Döbbentese szám, döbbenetes siker. A Paper Glider letöltője, Gaild Davis az Egyesült Királyság állampolgára, kinek jutalma a nevezetes letöltésért 10.000 dollár értékű iTunes credit.

Az Apple a tíz legnépszerűbb letöltést vizsgálta, melyben mind fizetős, mind pedig ingyenes alkalmazások is szerepelnek. A fizetős letöltések nagy részét játákok teszik ki, így nem meglepő, hogy a jubileumi alkalmazás is épp egy játék lett. Az első tízben szerepel például az Angry Birds és a Flight Control.

Az Apple természetesen kihasználta az alkalmat, hogy kicsit hazabeszéljen a jeles alkalomból. Philip Schiller vezérigazgató helyettes úgy nyilatkozott, hogy a 10 milliárd letöltéssel, mely két és fél év alatt jött össze (közel 11 millió letöltés naponta!), s melyből 7 milliárd az elmúlt egy évben történt, a legvadabb álmaikat is felülmúlták. Az App Store forradalmasította a szoftverek készítését, terjesztését, felfedezését és eladását. Miközben sokan próbálják lemásolni a virtuális piacteret, az továbbra is a Föld leginnovatívabb online áruháza marad.

Független attól, hogy valaki mennyire szereti, vagy éppen utálja az Apple-t, el kell ismerni, hogy Schiller szavai mögött komoly igazság húzódik meg. Az App Store a semmiből jött létre. Nem egy jól bevált recept lemásolása történt, hanem egy teljesen új kezdeményezés, mely döbbenetes sikerré vált. S úgy tűnik, hogy az Apple csillagának ragyogása a jövőben is folytatódni fog.