Ki gondolta volna, hogy a világ talán legnépszerűbb és leglátogatottabb videojátékokkal foglalkozó weboldala is eladósorba kerül? Pedig egy ideje már ez a helyzet, s eddig nem jelentkezett komoly vevő. Ezért a lap tulajdonosa most egy befektetési bank segítségét kérte.

A The Wall Stree Journal számolt be arról, hogy az IGN.com tulajdonosa, a News Corp.az Allen & Co. befektetési bankhoz fordult abban a reményben, hogy az vevőt talál majd a magazinra, miután eddig sikertelen volt az eladási kísérlet. Bár a SAY Media és a Break Media is érdeklődött az online magazin iránt, végül egyik tárgyalás sem fordult komolyra.

A News Corp. a magazinért 100 millió dollárt kér, ami huszonkétmilliárd forintot jelent (ennyibe került a féléves magyar EU elnökség a 2007 óta tartó teljes felkészüléssel együtt). 2005-ben a News Corp. 650 millió dollárért vette meg azt a lapcsaládot, melybe az IGN mellett a GameSpy.com, a TeamXbox.com és az UGO Entertainment is tartozik.

Ez vélhetően azt jelenti, hogy az eladás, még ha létre is jön, hatalmas buktát jelent majd a tulajdonosnak, bár ehhez mondhatni hozzászokott már, hisz tavaly mindössze 35 millió dollárért adott túl a Myspace-en, melyért néhány évvel korábban 580 millió dollárt fizetett!