A FIFA-t vagy a PES-t szeretni olyan, mint a Delmát vagy a Rama-t, azonban utóbbi focis játék ellen sokan hozták fel azt az érvet, hogy kamu csapatnevekkel és stadionnevekkel játszani elég illúzióromboló. Jó hírünk van, ez idén már változni fog.

A Konami bejelentette, hogy a Pro Evolution Soccer 2013 játékában már 150 licenszelt csapat kap helyet, többek között a teljes spanyol és olasz első osztály is! A Konami-nak sikerült megegyeznie olyan csapatokkal, mint  a Manchester United, Bayern Munchen, FC Porto, AEK Athens, Galatasaray Istanbul, Shahktar Donyeck, FC Koppenhága, Zenit St Petersburg, CSKA Moszkva, RSC Anderlecht, Dinamo Kiev and Dinamo Zagrab.

A klubcsapatok mellett tizenhét nemzeti tizenegy is bekerült a játékba, többek között Anglia, Németország és Franciaország is, s a Konami-nak sikerült megállapodnia az UEFA-val a Bajnokok Ligájával kapcsolatban is.

Még júniusban nyilatkozta Jon Murphy PES-főnök, hogy a Konami nem tud versenyezni az Electronic Arts-cal, ami a licenszeket illeti.