Tartozom egy vallomással: soha, semmilyen virtuális tárgyra nem adtam ki pénzt videojátékokban, se avatar, se fegyver, se skin. Csak értelmes DLC-kre. Ez a konfesszió távol áll attól a kínaitól, aki 16 ezer dollárt adott egy kardért.

Ez nem az év végi tréfa, hanem nagyon is valós történet. Kínában egy férfi egy teljesen egyedi, virtuális kardért 16 ezer dollárt fizetett, biztosítva ezzel, hogy az Age of Wulin MMO-ban csak neki lesz ilyen az egész világon. A játék fejlesztője, a Snail Games online aukciót tartott, ahol a még meg nem jelent játékból különböző tárgyakat lehetett megvásárolni. Így kelt el a kard mellett egy kardhüvely 1,600, míg egy másik 2,500 dollárért!

Nem tudok nem gondolni arra, hogy mi van akkor, ha a játék egy rakás szerencsétlenség lesz? Hol tudja az illető a kardot használni? Természetesen sehol, akkor ez egy több milliós ráfizetés volt.

Az Age of Wulin nyílt bétája jövő tavasszal kezdődik, nem sokkal a kínai verzió után egy angol nyelvű is elindul. Az isten szerelmére, remélem, hogy a kard tulajdonosa élvezni fogja a játékot, s kardjával több ezer embert kaszál majd le boldogan!