Fél évvel ezelőtt dobtai ismét piacra a Nintendo ikonikus konzolját, a NES Classic-et, s azt pillanatok alatt szétkapkodták világszerte. Jelenleg sehol nem kapható, s a Nintendo be is jelentette a gyártás leállítását. 

Mindenkit meglepett a hír, miszerint a Nintendo nem folytatja a NES Classic gyártását, annak ellenére, hogy óriási rá a kereslet a piacon. A vállalat amerikai részlegének elnöke, Reggie Fils Aime a Time-nak elárulta, hogy a konzolból 2.3 millió darab fogyott.

Miután a vállalat látta, hogy az előzetesen bejelentett másfél millió darab pillanatok alatt elfogyott a boltokból, a termelést növelte.

Eredetileg csak a karácsonyi szezonra terveztük a konzolt, egyszerűen nem is vártuk, hogy ilyen hihetetlen lesz az érdeklődés iránta. Miután láttuk az igényeket, újabb készletet gyártottunk, és addig húztuk el a gyártást, ameddig lehetséges volt.

Az elnök elmondta, hogy annak ellenére, hogy ilyen jól teljesített a masina, megértik, ha az emberek csalódottak, de fontos abban az irányban haladniuk, melybe a jövő mutat. Nincsenek korlátlan erőforrásaik, és sok minden történik most a vállalat életében, amire fókuszálniuk kell.