Az Xbox történetének legjobb évét tavaly, azaz 2011-ben zárta a Microsoft, természetesen oda meg vissza voltak ettől az eredménytől. Azonban a 2012-es év még ennél is jobb lesz, állítja Steve Beinner, a globális marketingért felelős fejes.

Beinner a Gamasutra-nak adott interjút a Microsoft Spring Showcase 2012 esemény alkalmából, ahol a cég olyan címeket mutatott be, mint a Halo 4, vagy a Fable: Heroes.

Kétség sem fér hozzá, hogy a 2012-es év jobb lehet, mint a tavalyi. Mi szeretnénk lenni az interaktív szórakoztatás központja. A Microsoft olyan tartalmat kíván nyújtani, melyek könnyen hozzáférhetőek, s melyekkel a barátaiddal együtt játszhatsz.

Beinner nem árulta el pontosan, hogy meddig lesz az Xbox 360 a cég zászlóshajója, azt azonban elárulta, hogy még sok élet maradt a konzolban, sőt, egy vadonatúj IP-t lepleznek majd le az év folyamán. Mindez persze nem jó hír azoknak, akik már a következő generációs konzolról álmodoznak, nagyon úgy néz ki, hogy a Microsoft még mindig lát fantáziát az öt éves konzolban.