Aki abban reménykedett, hogy a korábbi Nintendo megerősítés után az új konzol jövő év elején már az üzletekbe kerülhet, annak sajnos most csalódnia kell.

Három napja erősítette meg először hivatalosan a Nintendo a készülőben lévő Wii utódot, s azt is elárulta, hogy a júniusi E3-on játszható példányt is megmutat belőle. A rendszer azonban nem kerül egyhamar az üzletekbe.

Iwata egy japánban tartott befektetői konferencián azt nyilatkozta, hogy az új HD konzol semmiképp nem jelenik meg 2012 áprilisa előtt, csak “ezt követően valamikor egy nem részletezett időpontban”. Ez egybevág azokkal a korábbi pletykákkal, miszerint a rendszer, mely jelenleg Project Cafe kódnéven fut inkább csak az év vége felé kerül majd az üzletekbe. A nyugati fejlesztőknél már mellesleg ott van az új konzol, s már készülnek hozzá az első játékok, amikkel majd az megjelenhet.

Bár 2012 vége még távolinak tűnik, ez jó húzás a Nintendo részéről, hogy ad elegendő időt a stúdióknak, hogy alaposan felkészüljenek a rendszerre történő fejlesztésre.