A Halo 4 megjelenésével hatalmas kasszasikert húzott be magának a Microsoft, a játék ugyanis 24 óra alatt elérte a 220 millió dolláros bevételt. Ezzel – az Egyesült Államokban – megelőzte a Bosszúállók mozit, de még a Harry Potter és a Halál Ereklyéit is!

Ez az eredmény a szórakoztatóiparban több, mint figyelemreméltó, melynek a Microsoft joggal örülhet, ugyanis a Halo 4 fejlesztése volt a cég legdrágább videojátékos projektje! Az Egyesült Királyságban is nagyon jól teljesít a játék, bár ott még mindig a Halo: Reach vezeti az első napos rekordot. A Financial Times információi szerint a szigetországban az első napon 3,1 millió példány kelt el a játékból.

A Halo-sorozat a Microsoft fejőstehene: a mai napig 3,8 milliárd dollár bevételt generált a cégnek. Ehhez a Halo 4 pillanatokon belül hozzátesz majd 300 millió dollárt, így Master Chief csillaga tovább emelkedik.

A sorozatot az elmúlt években átvett 343 Industries ezek után nem kérdés, hogy folytatja a sorozatot, bár azt korábban is jelezték, hogy a Halo 4 csupán egy trilógia kezdete.