A finn Rovio, az Angry Birds fejlesztője a mobil játékpiac egyik meghatározó szerepője, hatalmas anyagi is szakmai sikerrel a háta mögött, melyet az Angry Birdsnek köszönhet.

A cég olyan magasságoka ért el az utóbbi években, hogy még azt is megtehette, hogy elutasította a másik nagy közösséig játékfejlesztő, a Zynga 2,25 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, állítja a New York Times. Az ügylet előkészítésében résztvevő három forrás állítja, hogy a vételárat a Zynga részben készépénzben, részben pedig részvényben fizette volna ki.

A Farmville fejlesztőjének azonban nem ez volt idén az egyetlen felvásárlási kísérlete, a Plants vs Zombies játékot készítő PopCap 950 millió dolláros készépénzes ajánlatra mondott nemet. A New York Times jelentése arra is kitér, hogy a Zynga meglehetős nyomás alatt tartja munkatársait, akiknek rendszeresen túlórázniuk kell, és az irodában minden lépésüket figyelik a menedzsment tagjai. Akikkel pedig teljesítményproblémák akadnak, a cég a leggyorsabb módon szabadul meg tőlük.