Mint hírt adtunk róla, karácsonykor a Steam-en furcsa dolgok történtek, melynek következtében átmenetileg elérhetetlen lett a virtuális piactér. A Valve közleményt adott ki most a válaszokkal. 

Az adatszivárgás oka valójában egy DoS-támadás volt, mely gyakorlatilag mindennapos a Valve platformja ellen. Azonban a karácsonyi megnövekedett forgalom miatt ez most komolyabb gondot okozott. A platform mögötti caching-szolgáltatást egy külső cég felügyeli, akiket a támadáskor is riasztottak, hogy segítségükkel minimalizálják a platformra jutó terhelést.

A támadás második hulláma során egy újabb caching konfigurációt állítottak be, azonban azt hibásan, s ennek következtében láthatták a felhasználók egymás adatait, információit. A hiba összesen 34 ezer fiókot érintett, ami a Steam-felhasználók számát tekintve nem tekinthető igazán jelentősnek.

Csak azok tapasztalhatták a hibát, akik a támadás idején be voltak jelentkezve a hálózatra, azok teljes biztonságban érezhetik adataikat, akik nem. A Valve minden egyes érintett fiók tulajdonosával a közeljvőben felveszi a kapcsolatot.