Közzétette a 2012-es üzleti év első negyedévének a mérlegét az Activision-Blizzard, melyből kiderült egyrészt, hogy a kiadó remek eredményt produkált, másrészt elárulták, hányan döngetik havonta a Call of Duty-t. ****a sokan!

Az Activision Blizzard bejelentette, hogy a Call of Duty franchise havonta 40 millió aktív játékossal büszkélkedhet, melyből a Call of Duty Elite szolgáltatás 10 millió regisztrált felhasználóval, és 2 millió prémium, azaz fizetős taggal rendelkezik. Összehasonlításképp: a Battlefield 3 havonta 6.3 millió játékossal büszkélkedik, bár itt egyetlen címről van szó. nem pedig egy teljes franchise-ról.

A kiadó beszámolójából az is kiderült, hogy a Spyro’s Adventure továbbra is tarol világszerte, már 30 milliónál tart. A World of Warcraft előfizetők száma makacsul tartja magát 10.2 milliónál, ez a március 31-i állapotot takarja.

A Diablo III-ra leadott előrendelések száma a Blizzard történetének eddigi rekordja, soha ennyien nem érdeklődtek még Blizzard játék iránt.

A kiadó bevétele az első negyedévben 1,17 milliárd dollárra rúgott, ami ugyan elmarad a tavaly 1,45-től, de még így is óriási summát takar.