Tekintettel arra, hogy a magyarok rendkívül árérzékenyek, most közzéteszünk egy next-gen pletykát kivételesen, mely az új konzolok áráról szól. Az egyik elemzőcég szerint mind a Sony, mind a Microsoft 400 dolláros áron dobja piacra az új gépeket.

A Baird Equity, figyelembe véve az idei CES-en szerzett információit, 400 dollárra teszik azt az árat, melyen a PlayStation 4 és az Xbox 720 megjelenhet. Ez azért is meglepő lenne, mert 2006-ban a Sony jóval 500 dollár felett dobta piacra a konzolját, így ez azt jelentené, hogy a gyártási költségeit sikerült lenyomnia, vagy még nagyobb veszteséggel árulja majd a masinát, mint annak idején a PlayStation 3-at.

A Microsoft esetében nagy változást mindez nem jelentene, ugyanis 2005-ben 400 dollárért kezdte el árulni az Xbox 360-at, igaz, a legkisebb, 4GB-os verziót.

Colin Sebastian szerint a következő generációs konzolok architektúrájukat tekintve sokkal jobban hasonlítanak majd a számítógépekre, mint a jelenlegi generáció tagjai, így az árat a jelenleg kapható high-end PC-kből származtatták.

Mit gondolsz, mennyibe kerülnek majd hazánkban az új konzolok?