Érdekes információt osztott meg a Sony a Killzone: Shadow Fall-ról, miszerint a játék teljes letöltése közel 40GB adatforgalmat jelent. A játék azonban már 7.5GB letöltése után játszható lesz.

Az új Killzone mérete egészen pontosan 39.7GB, azonban az új PlayGo-rendszernek köszönhetően nem kell kivárni, hogy ez a nagyon nagy adatmennyiség levánszorogjon PSN-ről. A játékot már 7.5GB letöltése után el lehet kezdeni játszani. S hogy mitől hízott ekkorára a játék?

Michiel van der Leeuw erről is beszélt az Eurogamer-nek. A játék nagy része textúra, hisz csak egy újgenerációs játékról van szó, ami pedig nagyobb textúrákat, szebb látványvilágot jelent. Azonban Leeuw azt is elárulta, hogy mivel nincsenek olyan erőforrásaik, mint más nagy stúdióknak, nem tudták jobban karcsúsítani a méretet. Ugyanakkor, a játék nyitottabb világának megfelelően a térkép 5-10-szer nagyobb, mint a Killzone 3 esetében. Még így is, a 40GB-os méretet úgy sikerült csak elérni, hogy az adatmennyiség nagymértékben tömörítve van.