Ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondja, hogy milliárdos lesz az a cég, aki egy olyan játékot készít, melyben csúzliból kell malacokra lövöldözni madarakkal, és ebben ki is merül, azt a világon mindenütt körberöhögik. Pedig így lett, a Rovio megcsinálta.

A Rovio is lezárta 2011-es pénzügyi évét, mely kiemelkedő eredménnyel zárult a finn cégnek. Az Angry Birds atyja nemrégiben megosztotta mindezt a nagyvilággal, melyből kiderült, hogy a franchise 2011-ben nettó 75,4 millió dollárt fialt, ennek 30%-a licenszből és közvetlen értékesítésből folyt be.

2011 végéig összesen 648 millió alkalommal töltötték le az Angry Birds-öt, s a legfrissebb epizódot, az Angry Birds Space-t már több mint 50 millióan töltötték le. A finn stúdió vezérigazgatója, Mikael Hed emígy kommentálta a hírt:

A dinamikus növekedés egyértelmű bizonyítéka az Angry Birds sorozat népszerűségének. (..) A további sikerek érdekében muszáj kreatívnak maradnunk, és újabb innovatív termékek és szolgáltatások fejlesztésével koncentrálnunk kell a sok milliónyi rajongónk szórakoztatására.

Az üzleti sikerekkel párhuzamosan szervezeti sikereket is magáénak tudhat a Rovio:  munkatársi állományuk 28 főről 224 főre duzzadt a tavalyi évben.  A munkavállalók, persze elsősorban a tulajdonos nettó 48 millió dolláros tiszta profitnak örvendezhettek.