Nem túl jó hírekkel szolgált a Sony Computer Entertainment UK vezetője, miszerint a Killzone: Shadow Fall digitális verziója 50 GB letöltést jelent majd PlayStation 4-re.

Fergal Gara, az Eurogamer-nek adott interjújában arról beszélt, hogy az elmúlt tíz évben hogy nőtt meg folytonosan a digitális letöltések mérete. Szerinte, ahogy a játékok egyre fejlődnek, úgy válik szükségszerűvé a nagyobb méret. Gyorsan hozzátette, hogy a PlayStation 4 Play As You Download, azaz, a letöltés közbeni játék funkciója miatt ez egyáltalán nem akkora probléma, mint sokan gondolják.

Ugyanakkor elismerte, hogy ez hatalmas méret, s még nem találták meg rá a jó megoldást. Annak ellenére, hogy sok energiát fektettek abba, hogyan lehetne az elő-letöltésekkel gyorsítani a folyamatot, de mint mondta, ez még koránt sem problémamentes. Gara úgy véli, hogy ebbe a szegmensbe még sokat kell invesztálni, hisz a jól működő hálózat kulcsfontosságú, nem csak amiatt, mert ez is egy disztribúciós csatorna, hanem azért is, mert egy közösségi háló.