A jelenleg zajló Consumer Electronics Show (CES) falain belül a Microsoft és a Sony is megtartotta a saját prezentációját. Nézzük, hogy a Microsoft milyen bejelentésekkel örvendeztette a publikumot.

Az első, és legfontosabb, hogy a cég az Xbox 360 eladásokat tekintve átlépte az 50 milliós határt, a tavalyi utolsó negyedévben több, mint 5 millió darabot sikerült eladnia. Ehhez kapcsolódó bejelentés, hogy a tavaly debütált mozgásérzékelős rendszere, a Kinect is szépen startolt, ezidáig több, mint 8 millió darabot sikerült értékesítenie a redmondi óriásnak.

Az idei egyik XBLA favorit, a Beyond Good & Evil, illetve a Torchlight az XBLA House Party részeként jelenik majd meg. Ezúttal is 5 játékról van szó, a megjelenést a Hard Coprs Uprising indítja februárban, utána a Bejeweled Blitz és a Full House Poker következik.

A sort a Microsoft legutóbbi újdonságával, az Avatar Kinect-tel zárjuk, amely egy olyan applikáció a Gold előfizetőknek, mellyel az avatarjaikba építhetik be mozdulataikat, mimikájukat. Sőt, beszélgetések is rögzíthetők vele, ezt követően pedig megoszthatók lesznek.Az Avatar Kinect-ben rejlő lehetőségek összefoglalóját a lenti videón nézhetitek meg.