Az okostelefon jelenség, Angry Birds újabb sikert könyvelhetett el magának. Bár nem fő fogásként került az asztalra a pulyka helyett, 6.5 millió alkalommal töltötték le egyetlen nap alatt.

Ez a szám az összes Angry Birds verziót – Angry Birds, Angry Birds Season, Angry Birds Rio – magába foglalja, és a fizetős, illetve ingyenes letöltések is benne foglaltatnak. A Wall Street Journal szerint, ez több mint háromszorosa annak, amit egy évvel korábban ugyanezen a napon produkált a cím.

Természetesen a Rovio részéről nem átallottak egyből kommentálni a jeles eseményt: “Nagyon örülünk, hogy egy ilyen hatalmas számban voltak kíváncsiak az Angry Birds-re az ünnepek alatt. 2012-re is izgalmas megjelenéseket tartogatunk, alig várom, hogy bemutathassuk őket” – mondta Ville Heijari.

A finn fejlesztő elárulta azt is, hogy 2011 novemberi adat szerint az Angry Birds-t több mint 500 millió alkalommal töltötték le. “Minden esélyünk meg van arra, hogy mi legyünk az első olyan szórakoztatóipari márka, akinek egy milliárd rajongója van” – mondta a cég marketing guruja, Peter Vesterbacka.