A Blizzard Entertainment bejelentette, hogy egy globális átalakítás részeként hatszáz álláshelyet szüntet meg, melyek 90%-a nincs semmilyen kapcsolatban a játékfejlesztéssel. Aggodalomra tehát semmi ok.

A kiadó egyből hozzátette, hogy sem a World of Warcraft csapatot, sem pedig a jelenleg fejlesztés alatt álló projekteket nem érinti a létszámcsökkentés. Mike Morhaime, a vállalat társalapítója és vezérigazgatója ekképp nyilatkozott a leépítésről:

Bármely üzlet hosszútávú sikeréhez szükséges, hogy folyamatosan fejlesszék a szerzvezeti egységeket és a folyamatokat. Az elmúlt néhány évben szervezetünk nagymértékben meghízott, és hatalmas beruházásokat eszközöltünk az infrastruktúránkban, hogy jobban kiszolgálhassuk a globális közösséget. Azonban, ahogy a Blizzard és az iparág és fejlődik, nehéz döntéseket kell meghoznunk annak érdekében, hogy a vállalat változó igényeihez igazodni tudjunk. Tudjuk, hogy mindez nem teszi kevésbé fájdalmassá munkatársaink távozását. Hálásak vagyunk azért, hogy azokkal az emberekkel dolgozhattunk együtt, akiket a mai bejelentés érintett. Büszkék vagyunk a Blizzard-nél elért eredményeikre, és minden jót kívánunk nekik a folytatáshoz.

 

A kiadó bejelentette, hogy hamarosan információkat szolgáltat majd a Diablo III megjelenési dátumával kapcsolatban.