Érdekes jelentést tett közzé a SuperData, melyben arra a következtetésre jut, hogy a világon összesen 665 millió ember fogyasztója a videojátékoknak. Ez bármely más médiafelhasználó csoportnál nagyobb.

A jelentés szerint a videojáték  (GVC – gaming video content) fogyasztók száma világszerte több, mint a Netflix, az HBO, a Hulu és az ESPN nézőinek száma együttesen! A SuperData szerint a YouTube GVC-közönsége felülmúlja a Twitch-csét, 517 millió és 185 millió felhasználóval. A legnagyobb nézőszámmal büszkélkedő média jelenleg az HBO, 134 millió előfizetővel.

A 665 millió játékos világszerte 4.6 milliárd dollárt költ GVC-tartalomra. Összehasonlításképp, ez több, mint a Bundesliga teljes bevétele (3.5 milliárd dollár).

Az ok, amiért az emberek GVC-tartalmakat néznek változó, de a leginkább versengő játékosok körében fellelhető néhány érdekes trend. 56%-uk azért néz ilyen tartalmat, hogy többet megtudjon a játékról, amivel már játszik, 60%-uk pusztán szórakozásból. Érdekes, hogy az Egyesült Államokban az ilyen tartalmat fogyasztók 46%-a nő, és éves átlagos jövedelme 58,000 USD (15,300,000 HUF).

A jelentés kiemeli, hogy ez a bázis a kiadók számára egy rendkívül értékes populáció, ugyanis aki nem teremt kapcsolatot ezekkel a felhasználókkal, az a jövőbeli bevételeinek egy jelentős részét elveszíti

A teljes riport itt olvasható.