Bár már több iparági szereplő célzott rá, eddig még konkrétumok nélkül lehetett csak sejteni, hogy a következő generációban drágulni fognak a játékok. Megvan az első hivatalos ár, ami 10 dollárral magasabb, mint jelenleg.

A GamesIndustry.biz információi szerint az NBA 2K21 $69.99/£64.99 áron jelenik majd meg PlayStation 5 és Xbox Series X konzolokra idén év végén. Ez 10 dollárral/5 fonttal  magasabb ár, mint a jelenlegi generációban megjelenő játékok 60 dolláros nyitóára. Ez az első jele annak, hogy a következő generációban bizony jobban ki kell majd nyitni a pénztárcákat, ugyanis emelkedhet a játékok ára, mivel a fejlesztési költségek is várhatóan nőni fognak.

Shawn Layden, a PlayStation US korábbi vezetője a napokban beszélt arról, hogy várhatóan a következő generációban magasabbak lesz a játékok ára. Layden szerint az AAA-model nem fenntartható, és nem a fejlesztési költségek emelkedése miatt, hanem azért, mert a játékok ára gyakorlatilag nem emelkedett a 80-as évek óta.

Amióta az iparágban elkezdtem dolgozni, azóta 59.99 dollár egy játék ára, míg a költségek a tízszeresükre emelkedtek.

Layden szerint, aki 30 év után hagyta el tavaly a Sonyt, a rövidebb játékok lehetnek a válasz az elszaladó költségek kontrollálására.