Újabb mérföldkövet lépett át a napokban leminősített Sony: a világon a 2006-os megjelenése óta már több, mint 70 millió PlayStation 3-at értékesítettek, mely igazán impresszív eredmény! Az elmúlt hat évről érdekes számokat tett közzé a vállalat.

A Sony közleménye szerint a konzolhoz a mai napig 3590 videojáték jelent meg, ezekből a gémerek 595 millió darabot vásároltak világszerte. A konzol már közel 400 olyan játékkal büszkélkedhet, mely a cég mozgásérzékelős rendszerét, a Move-ot használja. A konzollal egy időben debütált PlayStation Network-ön már több, mint 170 ezer tartalom érhető el.

A napokban közölt adatokkal nem mellesleg a Sony beérte a Microsoftot, akik a közelmúltban jelentették be, hogy szintén átlépték a 70 milliós darabszámot az Xbox 360 konzollal. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a Sony esetében a 70 millió az üzletekbe leszállított darabszámot jelöli, míg az Xbox 360 esetében már ténylegesen eladtak ennyit. Igaz, hogy a Microsoftnak némi időfölénye is van, ugyanis az ő konzoljuk egy évvel korábban jelent meg.

A PlayStation 3 megjelenése óta számos modellváltást megélt, jelenlegi formája például fele olyan nehéz csak, mint az eredeti konzol.

Nincs más teendő, mint a  figyelemreméltó eredményhez gratulálni, s kíváncsian várjuk, hogy a generáció végére melyik konzol nyeri meg a háborút, bár tippünk van rá!

A hírre Zandrs hívta fel a figyelmünket, köszönjük!