A korábban már többször pletykált iPad Mini valóban érkezik, derült most ki több forrásból is, és a tablet hivatalosa neve is valóban iPad Mini lesz. Amiben viszont tévedtek a hírforrások, az a méret, nagyobb lesz, mint gondolták.

Több hírforrás (ez is) ugyanolyan tartalmú információk alapján állítja, hogy ősszel valóban debütál az Apple új táblagépe, az iPad Mini, azonban mérete valamivel nagyobb lesz 7 hüvelyknél. Egészen pontosan 7,85 hüvelyk. Okos húzás ez az Apple részéről, ugyanis a konkurens, hasonló méretű tabletek, mint például a Nexus 7 is csupán 7 hüvelykesek, így ez is megkülönbözteti a hardver tulajdonosát.

A kijelző, ahogy azt várni lehetett nem kap retina felbontást, hisz ez nagyon megnyomná a gyártási költségeket, s a cél éppen az, hogy az Apple új táblagépe 200 dolláros ár körül legyen forgalomba hozható.  Küllemét tekintve a kisebbségén kívül abban is más lesz a Mini, hogy vékony keretet kap, míg a hagyományos iPad-ek vastag kerettel lettek ellátva. Éppen ezért sokan egy nagyméretű iPod Touch-ként gondolnak a készülékre.

A források azt is tudni vélik, hogy a Mini nem a szeptemberi Apple sajtótájékoztatón kerül bejelentésre, ugyanis a cupertínói cég azt teljes egészében az iPhone 5-nek szenteli, hanem csak egy hónappal később, októberben.