A SEGA közzétette első féléves pénzügyi jelentését, melyből kiderült, hogy a Total War: Rome II című játékukból nyolcszázezer darab fogyott el világszerte, s ezt a számot kevesebb, mint egy hónap alatt sikerült elérniük.

Annak ellenére, hogy a Creative Assembly által készített körökre osztott stratégiai játékot hevesen kritizálták annak bugossága, és a problémás mesterséges intelligencia (AI) miatt, a játéknak még így is figyelemreméltó eredményt sikerült elérni, kizárólag PC-n.

Tegnap óta elérhető a Blood and Gore DLC a játékhoz, mely több száz(!) új animációt ad a csatajelenetekhez: lefegyverzések, lefejezések és különböző csonkítások formájában. A bővítményért 3 dollárt kell fizetni.

Már szeptember harmadikai megjelenése előtt a Total War: Rome II-t hétszer annyi példányban rendelték elő, mint a Total War: Shogun 2-t, s ezzel a sorozat történetének legnagyobb példányszámban előrendelt játéka lett. S ami még meglepőbb, hogy a játék több példányban kelt el világszerte, mint az összes korábbi Total War-játék együttesen.