Moroghat, puffoghat, fanyaloghat bárki, egyelőre senki nem tudja megmondani, hol áll meg majd a Call of Duty franchise. Az első nap 9,3 millió fogyott a Modern Warfare 3-ból.

Újabb elképesztő rekordot döntött meg a Call of Duty franchise (vélhetően a DICE-nál és az Electronic Arts-nál most épp eret vágnak), ugyanis minden idők legerősebb videojáték startját produkálta a múlt hét kedden debütáló Modern Warfare 3 azzal, hogy a legelső nap 9,3 millió példány kelt el a játékból.

Az éjféli megjelenéskor világszerte 1,5 millióan álltak sorba, hogy mielőbb kezükbe vegyék a játékot. Magasan az Xbox 360 platform tartolt, 54%-át vitte el az összes eladott kópiának, s ezzel a legelső platform lett, amire valaha is 5 milliónál több játék kelt el egy játék megjelenésének első napján. Második helyen a PlayStation 3 áll, 42%-os részesedéssel, 4 millió példánnyal, míg a PC és a Wii a végén kullog a fennmaradó 4%-kal, ez 370 ezer példányt jelent.

Ez az elképesztő rajt egyben azt is jelenti, hogy 33%-kal felülmúlták a Black Ops tavalyi első napos rajtját. A Modern Warfare 3 turbó indulása alapján következtetni lehet az első hetes eladásra is, mely 12-13.5 millió példányt jelenthet. Ezzel a teljesítménnyel a hét végére a Call of Duty franchise átlépné a 100 milliós rekordot.

Ehhez csak gratulálni lehet, várjuk az ellentábor magyarázkodását.