Egészen furcsa dolgot árult el Jim Ryan, az MCV-nek adott interjújában, miszerint a Sony az egyik nagy riválisa, a Nintendo kézikonzoljának, a 3DS sikeréből merít erőt a PlayStation Vita jövőjéhez.

A PS Vita Japánban történt startja nem sikeredett a legfényesebbre, és a Sony Computer Entertainment Europe főnöke a 3DS sikerétől válik bizakodóvá a jövőt illetően. “A 3DS tavaly karácsonyi sikere azért biztató, mert ellentmond azoknak a szkeptikusoknak, akik azt gondolják, hogy nincs helye a piacon egy kézikonzolnak, ami csupán kézikonzol.”

Ryan hozzátette, hogy a 3DS sikere nem jelenti azt, hogy a vásárlóknak a PS Vita már ne kellene majd a jövő hónapban esedékes megjelenésekor. “Két különböző piacról beszélünk. A PS Vita minősége, a gazdag élmény, amit nyújt, túlmutat mindazon, amit bárki is tapasztalhat akármilyen mobil eszközön is.”

 “Amit az elmúlt években megtanultunk, hogy teljesen mindegy, hogy PS1, PS2, PSP vagy PS3 konzolról van szó, veszélyes a japán piac teljesítményét extrapolálni, s következtetéseket levonni ebből, hogy mi történik majd Európában és Észak-Amerikában.”