Az Electronic Arts egy alapos átszervezést követően a BioWare-t egy külön divízióvá alakította át, s már nem csupán egy fejlesztőcsapatként gondol rá.

Az átszervezés egyik célja az volt, hogy a kiadó felkészüljön a digitális fronton történő harcra. Négy év óta ez az első alkalom, hogy az Electronic Arts strukturális változásokat hajtson végre. Ezentúl az EA Labels afféle ernyővállalatként az alábbi cégeket fogja egybe: EA Sports, EA Games, BioWare, EA Interactive és EA Play. Az EA Labels első számú embere az a Frank Gibeau lett, aki korábban az EA Games-t irányította. Helyét a DICE-tól igazolt Patrick Soderlund veszi át.

Az EA Play folytatja a Sims játékok készítését, Susan Bradshaw vezetésével. Az EA Interactive egyesít a cég casual érdekeltségeit (PopCap, Pogo, Hasbro, Playfish, EA Mobile) Barry Cottle vezetésével.

Az átalakítás legnagyobb nyertese a BioWare, ugyanis mostantól külön divíziónak számít, Dr. Ray Muzyka vezetésével. A BioWare-nek hat stúdiója van (Edmonton, Austin, Montreal, Fairfax, Galway), melyhez most BioWare San Francisco néven csatlakozott az EA2D is. Ők leginkább a Dragon Ange Journeys-ről ismertek.

Az Electronic Arts azt is elmondta az átszervezéssel kapcsolatban, hogy a jövőben nem lesznek elbocsátások, sokkal inkább toborozni szeretnének munkatársakat agresszív terveikhez.