A Diablo III üzletileg kétségtelenül hatalmas siker, azonban a rajongóknak keserű a szája, ugyanis sokan úgy érzik, hogy nem volt elég tartalmas a játék, s nem érte meg a 15 ezer forintos vételárat. Meglepő módon a Blizzard ugyanezt állítja.

Nem mindennapi kijelentéssel rukkolt elő a Blizzard, mely jellemzően idegen a játékot készítő stúdióktól, miszerint a játék nem nyújt kellő tartalmat a rajongóknak.

Először úgy gondoltuk, hogy a harcok alatti eszközök gyűjtögetése olyan móka lesz, ami hosszú ideig fenntartja a játékosok érdeklődését. Most már mi is tudjuk, hogy sokan ráuntak a Diablo III-ra az új tartalmak hiánya miatt, ezért minél hamarabb szeretnénk frissítéseket és új tartalmakat kiadni a játékhoz.

A fejlesztők ezúttal is figyelembe veszik a rajongók kéréseit, s ezzel összegyúrva saját elképzeléseiket, az 1.1 patch megalkotása a cél. Mielőtt mindez megvalósul, több frissítés és javítás is érkezik a játékhoz, de előre figyelmeztetnek mindenkit, hogy nem képesek arra, hogy havonta új tartalmakat állítsanak elő.