A Call of Duty évről évre rekordot dönt, és óriási üzleti sikerben úszik, melyből részt kér magának az egykori Activision vezér újonnan alapított stúdiójával, a U4iA Games-zel.

Igen, jól olvastad, Dusty Welch arra készül egyenesen, hogy a Call of Duty-t megszorongassa, illetve letaszítsa a tórnjáról, mely még az Electronic Arts-nak sem sikerült, pedig ott aztán van pénz, paripa és fegyver. Az U4iA Games azt tervezi, hogy új játékukkal megfosztják a Call of Dutyt piacvezető pozíciójától. Elsőre nagyon meredeknek tűnhet ez a kijelentés, de azt azért ne feledjük, hogy Dusty Welch tényleg elsőkézből láthatta, hogyan kell sikert kovácsolni, így nem kizárt, hogy most magának fog.

“Én készítettem a Call of Dutyt, melye lataszítottak trónjukról a 2000-es évek elején az akkori uralkodókat. A célom most az, hogy az U4iA Games színeiben megismételjem ezt a sikert”- nyilatkozta Welch nem kis önbizalommal. Welch elmondása szerint első játékuk egy böngészőben futtatható FPS játék, mely szerinte abszolút AAA kategóriás lesz, s bízik benne, hogy a közösségi játékosok nagy része átpártol hozzájuk. Tekintettel arra, hogy a játék free-to-play, azaz teljesen ingyenes lesz, méltán bízhat Welch a sikerben. Egyelőre több részletet nem árult el a stúdió terveiről, de abban biztos lehet, hogy mi számon fogjuk kérni ezt a nyilatkozatát.