Az NPD közzétette a 2017-es évről szóló iparági elemzését, melyből kiderült, hogy szerencsés évet zárt a piac tavaly az Egyesült Államokban. A legnépszerűbb játék a Call of Duty: WWII volt. 

Tavaly decemberben a videojáték-piac 10%-kal bővült, ami 3.28 milliárd dolláros forgalmat jelentett. Ha a teljes évet tekintjük, a növekmény 11%-os volt, 14.59 milliárd dolláros forgalommal. A decemberi ugrás elsősorban a hardverek sikerének volt köszönhető, különös tekintettel a Nintendo Switch sikerének. Bár a december jól sikerült a Nintendo-nak, az évet mégis a PlayStation 4 vitte, az Xbox hazájában a Sony konzolja volt a legnépszerűbb és legkelendőbb hardver 2017-ben.

A játékokat illetően az NPD elemzője, Mat Piscatella arra hívta fel a figyelmet, hogy 2017-ben 314 dobozos játék jelent meg, mely 16%-os növekedés az előző évhez képest (271 cm), és 36% a 2015-ös 230 dobozos játékkal szemben.

 

A legnépszerűbb játék a tavalyi évben a Call of Duty: WWII volt, mely a digitális és fizaikai eladásokat is figyelembe véve végzett a dobogó legfelső fokán.