A Capcom reagált azokra a kritikákra, miszerint az eredeti lemezre tett, azonban lezárt extra tartalmak etikátlanok, egyesek szerint pofátlanság, hisz a vásároló a vételkor a teljes árat kifizeti, ezért mindenre jogosult, ami a lemezen van. A Capcom másképp látja.

Gondolom már te is bosszankodtál azon, ha egy megvásárolt játékról kiderült, hogy a később kiadott DLC gyakorlatilag már rajta volt a lemezen vásárláskor, s amit DLC-ként megveszel, az nem más gyakorlatilag, mint egy feloldókulcs, mellyel az extra tartalmat aktiválod.

Ebben a sokaknak jogosan nem tetsző gyakorlatban a Capcom mindig is élen járt, s előszeretettel élt vele, korábban adtak ki már Resident Evil játékot ebben a konstrukcióban. Most azonban a Street Fighter X Tekken verte ki a biztosítékot, ugyanis hackerek kiderítették, hogy az eredeti lemezen 12 lezárt harcos terpeszkedik.

A Capcom nem is habozott a magyarázattal, miszerint ez azért van így, mert ezeket később fogja árulni DLC-ként, 1600 MS pontért cserébe. A kiadó a Cinemablendnek adott interjújában azt mondta, hogy szerintük tök mindegy, hogy az extra tartalmat később kell-e letölteni, vagy a lemezen már rajta van, viszont nekik nem az, mert a lemezen lévő megoldás játékmenet szempontjából számukra rugalmasabb és hatékonyabb is.

Tisztában vannak azzal, hogy ez sok játékosnak nem tetszik, s egyúttal figyelmeztetett is mindenkit, hogy ennek ellenére ha valaki a lezárt karakterekkel játszik online idő előtt, azt végleg kizárják a rendszerből.

Neked mi a véleményed erről a DLC-zésről? Írd meg nekünk a kommentek közt!