A PlayStation Network leállása körüli hercehurca sok cégnél húsba vágó, és súlyos anyagi veszteségeket okoz. Ezek közé tartozik a Capcom is, a japán cég nagyon mérges.

A japán cég alelnöke, Christina Svensson arról beszélt a Capcom fórumain, hogy a PSN leállás a cégnek már több százezer dolláros kárt okozott az elmaradt bevételek miatt, ami nem csak azért gond, mert a vezetők kevesebb prémiumot vehetnek fel, hanem mert ezekkel a bevételekkel már előre kalkuláltak az üzleti év tervezése során. Ami még nagyobb baj, hogy ezeket a pénzeket a folyamatban lévő fejlesztésekbe forgatták volna vissza. A cég a napokban tette közzé éves jelentését, mely szerint a japánok nyereséges évet zártak.

“Úgy tűnik, hogy a hekkerek a Sony-t próbálják büntetni valamilyen vélt sérelem miatt, ami elég jól sikerült is nekik. Azonban ezzel párhuzamosan több millió más fogyasztót és üzletet is büntetnek, így képtelenség bármilyen szinten is szimpatizálni velük és az ügyükkel” – nyilatkozta Svensson. A gond nem csak az, hogy jelenleg nem lehet semmilyen Capcom DLC-t vásárolni, de például a Bionic Commando: Rearmed 2-vel egyáltalán nem lehet játszani (az online eredetiség ellenőrzés miatt), s nem ez az egyetlen ilyen játéka a cégnek.

Mindezen túl Svensson-t már személyesen is kezdi idegesíteni a helyzet, ugyanis ő is nagy játékosnak vallja magát, és hiányolja a PSN szolgáltatásokat és tartalmakat. Azonban ha minden igaz, az online játék napokon belül visszatérhet.