Pár héttel ezelőtt hatalmasat robbant a hír, hogy feltörték a PlayStation 3-at. Úgy tűnik most, hogy lehet, a CD kulcsos megoldás vezet sikerre.

A törést követően teljes káosz alakult ki a PS3-as szervereken, és csalók árasztották el a virtuális játékteret. E közben a Sony sem ült a babérjain, és perrel fenyegetőzött az Egyesült Államokban, azonban fogalma sem volt még, mit fog kezdeni feltört rendszerével. Most azonban úgy néz ki, hogy van megoldás a warez visszaszorítására, s bizonyos pletykák szerint a PC-s játékoknál hosszú évek óta bevált CD kulcs lehet a gyógyír a sebre.

A városi legenda szerint minden PS3-as játékhoz egy CD kulcsot mellékelnek, melyet csupán ötször lehet majd felhasználni. Nem nehéz kitalálni, hogy ez milyen káoszt jelentene a használt játékok piacán, s azt, hogy vajon erre a Gamestop hálózat vajon hogy fog reagálni. A régi játékok tekintetében természetesen minden marad a régiben, az új megoldás csupán az ezt követően megjelenő játékokat érinti. A Sony állítólag firmwarejébe már bele is ültette a kulcs használatát támogató kódsorokat.

Jelenleg mindez még csak pletyka, amint hivatalosan is megtudunk valamit, nyomban közzétesszük.