A CD Projekt RED vezére csütörtökön a befektetőknek tartott tájékoztatóján a Cyberpunk 2077 túlóráival kapcsolatban azt mondta, hogy “nem annyira vészes”. Utána e-mailben kért bocsánatot a fejlesztőktől.

Adam Kicinski, a lengyel stúdió vezetője, aki egyébként 70 millió dolláros részvénycsomaggal rendelkezik a cégben, a befektetőknek tartott tájékoztatóján a játék ismételt csúszását firtató kérdésre a következőket válaszolta:

Amit a túlórákat illeti, valójában ez nem annyira vészes – és soha nem is volt az. Természetesen ez egy olyan dolog, amit felkapott a média, és néhány ember valóban sokat túlórázik, de a csapat nagy része egyáltalán nem, mivel már befejezték a munkálatokat. (…)

A Bloomberg információi szerint a tájékoztatót követően Kicinski egy e-mailt küldött az alkalmazottaknak, amiben elnézést kér az elhangzottak miatt.

Nem akartam a túlórázásról beszélni, mégis megtettem, ráadásul nagyon megalázó és káros módon. Amit mondtam, az nem csupán szerencsétlen volt, hanem elképesztően rossz.

A Cyberpunk 2077 Xbox Series X|S, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Google Stadia és PC platformokra jelenik meg december 10-én.