A hét elején járta be a világot az a hír, miszerint a Crytek készíti az első játékot, a Timesplitters 4-et, ami a Microsoft új konzoljára érkezhet jövőre. A Crytek közleményt adott ki, tagad.

A hír a Videogamer-től származik, s a pletyka szerint a Microsoft az új hardvert a jövő évi E3-on mutatná be, s a Crytek bizony már közelebbről is szemügyre vehette a konzol egyes részeit. Azonban a legfrissebb Crytek hírlevél szerint az egész csak spekuláció.

“A pletykákkal kapcsolatban, a Crytek nem rendelkezik semmilyen következő generációs Microsoft hardverrel, és azt sem tudjuk, hogy mikor jelentheti be a cég az új konzolt, illetve azt sem, hogy mit tartalmaz majd. A Crytek azon dolgozik, hogy a jelenleg elérhető technológia korlátait minél inkább kitolja, beleértve a DX11-et, melyet hamarosan a Crysis 2-höz elérhetővé teszünk egy frissítés formájában. Úgy gondoljuk, hogy ez,illetve azon becsléseinket is beleérve, hogy mire lesz képes az új hardver, a CryENGINE-t a következő generációs konzolok vezető motorjává teszi.”

Nem sok értelmét látnám annak, ha a Microsoft épp most kezdene el új konzolról beszélni, amikor megújult erővel gyúrt rá a Kinect-re, hacsak az új konzol nem lesz Kinect kompatibilis.