A játék, amitől még a szőr is feláll a hátadon, az Electronic Arts által fémjelzett sci-fi horror, a Dead Space 2, legalább is egy új, tudományos kutatás szerint.

A vizsgálat, melyet a Vertical Slice végzett, mind a hardcore, mind pedig casual játékosok szívritmusát, izzadását, testhőmérsékletét vizsgálta, miközben az Alan Wake, a Resident Evil 5, a Dead Space 2 és a Condemned játékokkal játszottak, számol be erről a Gamasutra. A Dead Space 2 első fél órájában a vizsgálatban résztvevő játékosok eltérő reakciókat adtak a képernyőn történtekre: a bevezető videót mindenki “sikeresen vette”, azonban amikor Isaac tanúja lesz a felesége necromorph-fá válásának, midnen megváltozott.

Érdekes, bár teljesen logikus, hogy a hardcore játékosok jobban bírták a gyűrődést, mint a casual gémerek, azonban az összes játékosnál megfigyelhető volt a szapora légzés, emelkedett pulzus és a bőr hőmérsékletének megemelkedése.

A vizsgálatban még részt vett a Left 4 Dead 2, a Gears of War 2, a Condemned 2, a Fear 1 és 2, a Dead Space 1, a Silent Hill Homecoming , az Alone in the Dark és a Mass Effect 2, de ezek egyike sem bizonyult félelmetesnek.