Az id Software beszélt kicsit a fejlesztés alatt álló Doom 4 játékáról, s megnyugtatta a Doom rajongókat, hogy a negyedik rész semmire nem hasonlít majd.

Nagyon keveset lehet tudni egyelőre a játékról, de a legendás FPS-t készítő stúdió azt nyilatkozta az Eurogamer-nek, hogy a negyedik rész “különbözik” majd a többi shooterétől, beleértve az id Tech 5 motor hajtotta Rage-t is. “Remek lesz. Bámulatos.” – mondta az id igazgatója, Matt Hooper. “Számos tehetséges munkatársunk van, s amint vállalat, nagyon sokat léptünk előre. Azonban meg tudtuk oldani, hogy a két játék (Doom 4 és Rage – a szerk.) fejlesztői team-je elkülönüljön egymástól.”

A Doom 4-et, ami egyidejűleg jelenik majd meg PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PC-re a tavalyi QuakeCon-ra vártuk, azonban a cég vezérigazgatója elárulta, hogy a játék nem volt abban a stádiumban, hogy egy demót mutathassanak belőle. Még mindig nem tudjuk, hogy mikor jelenik majd meg a Doom 4. Azt már tudni lehet, hogy nem a Doom 3 folytatása lesz, de nem is egy remake.

Ezeket az információkat egy rakat egyéb komment követte a cég képviselőitől, melyek mindegyikének az volt a lényege, hogy a Doom 4 nem egy tuningolt Rage lesz, nem is ránc felvarrt Doom 3, hanem valami teljesen más, valami egyedi, valami fantasztikus. A technológia és a tehetség vegyítésével egy igazán egyedi játék megalkotására képes az id csapata, legalább is a cég vezetői szerint. Meglátjuk.