A nagy hal megeszi a kis halat, tartja a mondás. Mark Zuckerberg tegnap este bejelentette, hogy a Facebook felvásárolja az Oculust, mely a Rift névre keresztelt VR-szemüvegével (virtuális valóság) volt az elmúlt napok témája a sajtóban. 

Tény és való, hogy a jelenlegi videojátékok egy komolyabb technológiai előrelépése lehet a virtuális valóság felé történő nyitás, melyen épp ezerrel dolgozik az Oculus. A Rift névre keresztelt szemüveget már számos fejlesztő méltatta, s nagy lehetőséget látnak a VR-eszközben.

A Facebook minderre készül most lecsapni, s a vállalatért 400 millió dollár készpénzt, és 1,6 milliárd dollár értékű Facebook-részvénnyel fizet. Továbbá, amennyiben Zuckerberg cége megtalálja a számításait, rovábbi 300 millió dollárt fizet majd a cég jelenlegi tulajdonosainak.

Zuckerberg cége a szemüvegre nem csak mint videojátékos eszközre tekint, szerinte a Facebook is fogja tudni használni a kommunikáció terén, mely még élethűbbé teszi majd az ismerősökkel történő interakciókat. A New York Times úgy értesült, hogy a Rift-re mégis csak rákerlü majd a Facebook logója, illetve, a kék vállalat a kezelőfelületbe is kicsit belepiszkál majd.