Miután fia, Nik £1150-ot költött Microsoft Pontokra hat hónapon belül, Sam Ghera a Microsoft-ot hibáztatja mondván, a fiú nem tudta, hogy itt valódi pénzről van szó.

Nik alaposan megcsapolta a papa hitelkártyáját, volt olyan nap, hogy 100 fontot költött FIFA illetve Call of Duty játékra. A fiú elárulta, hogy fogalma nem volt arról, hogy a Microsoft Pontokat az apja hitelkártyája bánja, számol be minderről a Daily Mail.

Nem tudta, hogy valódi pénzről van szó. Az olyan oldalak, mint az eBay vagy az iTunes folyton jelszót kérnek a vásárlás előtt, de az Xbox LIVE-on csak megnyomsz egy gombot, és búcsút inthetsz a pénzednek.

Az apa elárulta, hogy felvette a kapcsolatot a Microsoft-tal, de mindez hat hónapja történt, s még nem kapott semmilyen választ. Állítólag még vizsgálják az esetet.

Ha elnézését kérnének, az is jó lenne, bár a cél az, hogy ezt a problémát kiküszöböljék, hogy más szülők gyerekeivel ilyesmi ne történhessen meg.

A Microsoft azonban reagált a Daily Mail riportjára, mondván, a vásárlás folyamán a megvenni kívánt szoftver ára jól láthatóan fel van tüntetve. Továbbá, a konzol beállításai lehetővé teszik, hogy a gyermek automatikusan csak offline állapotban legyen, és ne tudjon semmit vásárolni.

Az apának mindaddig nem tűnt fel, hogy Nik csapolja a bankszámlát, amíg egy nap be nem fáradt a bankfiókba, hogy pénzt vegyen fel, de mondták, hogy sajnos a számláról elfogyott a pénze.

Meg sem fordult a fejemben, hogy a rendszer [Xbox LIVE] tárolja a bankkártya információkat, de még ha így is lett volna, akkor is azt gondolnám, hogy van olyan mechanizmus, ami által nem olyan könnyű a pénzt elkölteni.