2019-ben a Fortnite-ból folyt be a legtöbb árbevétel a videojátékok piacán, és ezzel zsinórban második éve vezet az Epic Games battle royale játéka. Elképesztő sok pénzt szedtek be belőle.

A Fortnite 2019-ben 1,8 milliárd fontos (!) árbevételt könyvelhetett el magának, és ezzel a legtöbbet a konyhára hozó videojáték lett a tavalyi évben. Ez durván 720 milliárd forintos bevételt jelent, amiből durván öt darab Puskás Stadiont lehetne felépíteni!

Nem valószínű, hogy a játékot kiadó Epic Games a kardjába dőlne, de mindez csökkenő árbevételt jelent, ugyanis 2018-ban a játék 2,4 milliárd fontot, azaz közel 900 milliárd forintot hozott a konyhára.

Természetesen más játékokkal is degeszre keresték magukat a kiadók: a Pokémon Go 1,07 milliárd fontot termelt, a FIFA 19-ből 601 millió, a Call of Duty: Modern Warfare-ből pedig 493 millió font jött a konyhára. A Grand Theft Auto V, annak ellenére, hogy idén hetedik éves játék, még mindig 455 millió fontot termelt a Take-Two-nak.

A nem free-to-play játékokból befolyt összeg 18,9 milliárd fontra rúgott 2019-ben, ez öt százalékos csökkenést jelent az azt megelőző évhez képest.