Volt már rá példa a történelemben, hogy egy franchise képviselője beszól egy másik sorozatnak, ezen nem kapjuk fel a fejünket. Ezúttal Chuck Beaver, a Dead Space producere oltotta le rendesen az Epic által fémjelzett Gears of War-t.

Beaver nincs igazán lenyűgözve a Gears of War franchise történetével, de legalább véleményét nem rejti véka alá. Az Eurogamer-nek nyilatkozva egyenesen odáig ment, hogy kijelentse: a Gears of War “szó szerint a legrosszabbul megírt játék”.

 A sztori csak azok számára ölheti meg a játékot, akiket egyáltalán érdekel a történet, tehát a válasz feltételes. Például ott van a Gears of War. Kíméletlenül áthágja a történetvezetés aranyszabályait. S mégis, rengeteg ember szemében ennek ellenére is  megállja a helyét. Ez szó szerint a legrosszabbul megírt játék, azonban úgy tűnik, hogy ennek a tünetei mégsem jelentkeznek rajta.

A producer azonban saját munkáját sem kímélte jobban, szerinte a Dead Space se sokkal különb, ha ebből a szemszögből vizsgáljuk meg, szerinte az sem több “szimpla kísértetházas sztorinál”. Legalább Beaver képes az önkritikára is.