Lassan már kínos ilyesmit leírni, persze nem a Rockstar Games szemszögéből, de 2018 augusztusában a Grand Theft Auto 5 volt a legnépszerűbb játék a PlayStation Store-ban, a Sony statisztikái szerint. 

Öt évvel (mondom öt évvel!) ezelőtt debütált a Grand Theft Auto 5, és hiába telt el azóta vagy 1800 nap, jelent meg több száz játék, új frencsájz, felújított változat, vakította el a szemünket még soha nem látott vizualitás, ikonikus sorozatok kapták meg a folytatásaikat, mindez kevés volt ahhoz, hogy a GTA V-öt letaszítsák a trónról. Öt évvel megjelenése után még mindig ebből fogyott a legtöbb augusztusban a PlayStation Store-on.

Ez persze felveti a kérdést, hogy a többi játék fogy-e ilyen szarul, hogy még egy öt évvel ezelőtt megjelent címre is többen kíváncsiak, mint egy God of War-ra, Uncharted 4-re, Horizon: Zero Dawn-ra, Bloodborne-ra, csak hogy a legütősebb PlayStation 4-exkluzív címeket soroljam fel, avagy ennyi ember hagyta volna ki a GTA V-öt az elmúlt öt évben, ami megint csak valószínűtlen lenne.

Még a nyári akcióra se lehet fogni, ugyanis a többi játék az első 20-ban legalább akkora kedvezményt kapott, mint a GTA V, amiről köztudott, hogy még ennyi idő elteltével is az átlagnál sokkal jobban tartja az árát.

Íme, az első 20 helyezett.

 1. Grand Theft Auto V
 2. Gang Beasts
 3. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
 4. Horizon Zero Dawn
 5. God of War
 6. No Man’s Sky
 7. EA SPORTS UFC 3
 8. Pro Evolution Soccer 2019
 9. Rocket League
 10. Minecraft
 11. Battlefield 1
 12. Need for Speed Payback
 13. Gran Turismo Sport
 14. The Witcher 3: Wild Hunt
 15. ARK: Survival Evolved
 16. Pro Evolution Soccer 2018
 17. F1 2018
 18. Star Wars Battlefront II
 19. Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
 20. The Sims 4