Egy névtelenségbe burkolózó londoni rendőr azt állítja, hogy a Grand Theft Auto a felelős a napokban történt londoni lázadásokért.  Azok a fránya videojátékok, mindenről ezek tehetnek.

Emlékeztek arra a részre a Grand Theft Auto 4-ben, amikor lázadás tör ki egy tüntetésen, ahol egy négygyermekes apáért gyűlt össze a tömeg, akit a rendőrök az utcán lőttek le látszólag miden ok nélkül? Én nem. Pedig a londoni rendőr a Grand Theft Auto sorozatot okolja azért az erőszakért, melynek eredménye a napokban történt 160 letartóztatás.

Míg mások a Blackberryt, a Facebookot és a Twittert okolják az értelmetlen erőszakért, mely London külvárosában tört ki a napokban, egy magát meg nem nevező rendőr a London Evening Standard-nek a következőket mondta: “Rossz emberek, akik ezt tették. Önuralmukat elvesztő gyerekek. Amikor én gyerek voltam, a Pac-Man és a társasjátékok hódítottak. Ezek a srácok pedig a Grand Theft Auto-val játszanak, s maguk is át szeretnék élni azt.”

Így már értem. A Pac-Man korában az embereknek eszükbe sem jutott volna tüntetni a rendőrség ellen, csak most, hogy a Rockstar az emberek agyába ültette az anarchista gondolatokat. Úgy tűnik, hogy ez a rendőr nem emlékezik az 1981-es és 1985-ös brixtoni zavargásokra …