Ha valaki egy döbbenetesen sikeres játékot alkot, csak idő kérdése, hogy úgy beissza magát az az ember fejébe, hogy merész kijelentéseket tesz a játék alkotója. Most is ez történt.

Az Angry Birds mega-giga siker a világon mindenütt, ezzel senki sem vitatkozik, magunk is többször írtunk már róla. A Rovio feje, Peter Vesterbacka a napokban kijelentette, hogy a konzoljátékok szépen haldokolnak, s az 50+ dolláros játék koncepciója is lassú halálra van ítélve. Szerinte a jövő egyértelműen a mobil eszközökön futtatható, olcsó, de minőségi játékoké, mint az Angry Birds.

Vitathatatlan, hogy az Angry Birds megjelenése eltelt időben a játékot több, mint 100 milliószor töltötték már le, azonban ez a sikere egyáltalán nem azt jelenti, hogy a többi platform haldoklik.

Aki hozzám hasonlóan játszott már iPhone és iPad kütyükön, az tudhatja, hogy bár az ember nem is gondolná, hogy milyen játékok és milyen minőségben készülhetnek ezekre a mobil eszközökre, összességében még sem nyújtja ugyanazt a játékélményt, mint bármelyik nagykonzol. Nem tartok attól, hogy Vesterbacka jóslata valóra válna, sőt, a jövőben a konzoljátékok még nagyobb térnyerésére, s a legmodernebb technikával történő felvértezésére számítok.