Nem tudod, mit tartogat az ősz videojátékok terén? Nem tudom, hogy melyik játékot lesz érdemes megvásárolni? Csokorba gyűjtöttük az ősz legnagyobb címeit.

Ízlések és pofonok, s ez így van rendjén. Az alábbi összeállítás szubjektív, azokat a játékokat tartalmazza, amikre mindenképp érdemes lesz odafigyelni az ebben a hónapban.  Ha többet is szeretnél megtudni adott játékról, akkor használd az oldalon található keresőt.

Resistance 3 (PS3)
 megjelenés: szeptember 9.

 

A harmadik Resitance játék négy évvel a Resistance 2 cselekményét követően játszódik, s Oklahomából New Yorkba vezeti át a játékost a Chimera hadseregen keresztül. Az Insomniac azon túl, hogy vált a témán, a látványvilágon is alaposan javított, ami rá is fért a játékra alaposan. A multiplayer mód ezúttal 16 fős lesz, mely csökkenés az előző részhez képest, a kooperatív mód pedig a teljes történetet végigkíséri. PS3 rajongóknak a játék kötelező vétel, feltéve, hogy ha szereted az FPS műfajt.

Dead Island (X360, PS3, PC)
 megjelenés: szeptember 9.

 

A játékot készítő lengyel Techland híres arról, hogy remekül programoznak engine-t, azonban játékkészítés terén nincs egetverő tapasztalatuk. A Dead Island ennek ellenére sok játékos figyelmét felkeltette, köszönhető  a játék első trailerének is, mely talán a valaha készült leghangulatosabb játék előzetes lett. A hatalmas nyílt világ a Fra Cry-t idézi, míg a zombis téma a Dead Rising-ot, a játék ezt a kettőt próbálja egységes egésszé gyúrni. A Dead Island sokat ígér, s vélhetően kínál is, számtalan mellékküldetés, RPG elemek, NPC-k, közelharc és végtelen mennyiségű zombi egy gyönyörű, trópusi szigeten.

Gears of War 3 (X360)
megjelenés: szeptember 20.

 

Az ősz egyik legnagyobb címe és sikere lesz a Cliff Bleszinski neve által fémjelzett Epic Games slágerjátéka, a Gears of War 3, mely Marcus történetének záró epizódjához érkezik. A harmadik rész az Epic saját bevallása szerint sem hoz túl sok újdonságot, viszont kíméletlenül folytatja tovább az emberiség végső háborúját. Új fegyverek, új irányítható karakterek és Lambent szörnyek azért lesznek a játékban, melyek alaposan újraírják a forgatókönyvet, így a kampány mód talán minden eddiginél izgalmasabbnak tűnhet. Ne feledkezzünk meg a rengeteg játékórát kínáló multiplayer módokról, a Tower Defense, a Horda és a Beast mindenki tárt karokkal óhajt bekebelezni.

Warhammer 40,000: Space Marine (X360, PS3)
 megjelenés: szeptember

 

A Gears of War létezése előtt a szuperhősöket a Warhammer 40,000 űrgárdistái testesítették meg, s a THQ.-nak egész mostanáig kellett várnia ahhoz, hogy a kettőt sikeresen ötvözze. Bár némi fenntartásaink vannak a játékkal kapcsolatban, van egy olyan érzésem, hogy az ősz egyik titkos favoritja lehet a játék. A Space Marine már a témája miatt is kihagyhatatlan, a Relic nagyon tapasztalt fejlesztőcsapat, akiknek a téma a kisujjában van, egy nagy bökkenő, hogy TPS-t még sosem fejlesztettek. A játék mindenképp megér legalább egy odafigyelést.

FIFA 12 (X360, PS3, Wii, DS, 3DS, PC)
  megjelenés: szeptember 30.

 

Kövezzetek meg, de nem szeretjük a FIFA-t, ellenben sok millió játékossal a világon. Hogy miért is nem, arról egyszer írunk egy részletes szösszenetet, ettől függetlenül az ősz egyik legjobban várt játéka, tudjuk jól. Az idei év realisztikusabb sérüléseket, összességében jobb mesterséges intelligenciát, és a csapatmunkát előtérbe helyező játékmenetet ígér az EA Sports. A hangzatos innováció idén a Player Impact Engine lesz, mely minden apróbb sérülést megjegyez, mely hatással lesz a játékos teljesítményére. Rajongóknak szintén kötelező darab, mi is tesztelni fogjuk.

F1 2011 (X360, PS3, PC)
  megjelenés: szeptember 23.

 

Hosszú évek óta várok egy igazán jó Forma 1-es játékra, s annak ellenére, hogy a tavalyi rész elindult a helyes úton, bőven van még javítania az F1 2011-ben. Az autós játékok terén világelső Codemasters azt ígérte, hogy mindent helyrerak, ami az előző részben zavaró volt. A fejlesztők sokk kidolgozottabb multiplayer módot ígérnek, de gyakorlatilag bármit mondhatnak is, hisz az F1 2011 gyakorlatilag monopol helyzetben van, nincs valós alternatíva a kiváltására, így aki Forma 1 játékkal szeretne játszani, meg kell, hogy vegye.

Ha van véleményed, észrevételed vagy kérdésed, várjuk őket a kommentek között! Összeállításunkat hamarosan folytatjuk az októberi felhozatallal.