A bőség zavara. Akár új konzol tulajdonosról, akár régiről van szó, visszatérő kérdés az, hogy mivel is játsszunk.

Ebben a kérdésben kívánunk most segíteni azzal, hogy közzétesszük a legjobb Xbox 360 játékokat műfaj szerinti bontásban. Reméljük, ezzel az összeállítással tudunk segíteni abban, hogy a legnépszerűbb játékokkal minél többen játszhassanak, ízlésüknek megfelelően.

Ha lövöldözni szeretsz

A lövöldözős játékok az Xbox 360 sava-borsa! Ha szeretsz lövöldözni, akkor biztos jó szolgálatot tesz majd neked az Xbox. Azt a belső nézetű lövöldözős játékot (FPS), aminek a neve eggyé vált az Xbox-szal, úgy hívják, hogy Halo. Biztos, hogy nem lősz bakot a Halo: Reach-csel. Ha viszont egy igazán hangulatos atmoszférára és jó adag lövöldözésre vágysz, akkor a Bioschock a te játékod. Mind a kettő sci-fi játék, ha viszont jobban szereted a realisztikus játékokat, akkor a Call of Duty: Black Ops lehet jó választás.

Amit még a lövöldözős játékok szerelmeseinek jó szívvel ajánlunk:

 1. Call of Duty 4: Modern Warfare
 2. Halo 3
 3. Left 4 Dead

 

Ha a szerepjátékokat szereted

E műfaj kedvelő között megoszlik a nézet, hogy mely játékok a legjobbak, azonban van köztük három, amit mindenkinek ki kell próbálni. A hab a tortán a Fallout: 3, mely a poszt-apokaliptikus jövőben játszódik, s 2008-ban az év játéka volt. A legnépszerűbb azonban talán a Mass Effect és a Mass Effect 2, melyek a legkidolgozottab dialógusokkal büszkélkedhetnek, s azzal, hogy a döntések következményei a leginkább befolyásolják a karakter fejlődését. Ha viszont a kardot preferálod, akkor a Fable II a te játékod, ami a ködös Albionban játszódik.

Amit még jó szívvel ajánlunk:

 1. Oblivion
 2. Lost Odyssey

 

Ha szeretsz száguldozni

Ha kedveled a motor dübörgő zaját, biztosan találsz kedvedre valót az Xbox játékok között. Ha a lehető legreálisabb vezetési élményre vágysz, akkor a Forza Motorsport 3-at próbáld ki. De ha inkább az esztelen száguldás élménye az, amit kedvelsz, akkor a Split/Second-ben biztosan örömed leled majd. S ha pedig másokat szeretsz üldözni, akkor feltétlenül próbáld ki a Need for Speed: Hot Pursuit-ot, ahol a rendőrök elől menekülhetsz, mint az őrült.

Szintén nagyon jól sikerült autós játékok:

 1. Burnout Paradise
 2. Dirt
 3. Project Gotham Racing
 4. Test Drive Unlimited

 

Ha az izgalmas akciókat szereted

Az akciójátékok külön kategóriát alkotnak, s nemigen illenek bele egyik másik műfajba sem. Bár intenzív lövöldözések vannak bennük, mégsem shooter játékok, hanem gyors tempójú, változatos környezetben és történet mentén játszódó játékok. Ezek közül az első, amit nagyon sokan a valaha készült legjobb játéknak tartanak, a Grand Theft Auto 4. Nem gyerekeknek való játék, de te nem is gyerek vagy már, így ez pont jó lesz. Ha azonban a jó célért harcoló hősöket kedveled, akkor a Splinter Cell: Convinction kihagyhatatlan. Sam Fisher bőrébe bújva, innovatív játékmenettel szembesülhetsz a legújabb kalandjaiban. Ha viszont a Vadnyugat bizserget meg, akkor meg se állj addig, míg a Red Dead Redemption nem kerül a konzolodba, ami nem mellesleg 2010-ben az év játéka lett!

Ha teheted, ezeket se hagyd ki:

 1. Crackdown
 2. Gears of War (1-2.)
 3. Assassin’s Creed 2 és Assassin’s Creed Brotherhood
 4. Prince of Persia sorozat

 

Ha kíváncsi vagy összeállításunk befejezésére, nézz vissza holnap hozzánk!