A legelső Madden játékok megalkotója milliókra, talán milliárdra perli az Electronic Arts-t, természetesen dollárban. Az ok, a szerinte őt illető elmaradt jogdíjak.

Egy Reuters jelentés szerint, Robin Antonick azt állítja, hogy még 1986-ban írt alá egy szerződést az EA-val, ami feljogosítja őt az összes olyan Madden játékból származó jogdíjra, mely az eredeti verzió “leszármazottja”, melynek ő volt a társalkotója. Az első Madden játékok Commodore 64, MS DOs és Apple II platformokra készültek.

Bár a franchise az azóta eltelt közel harminc évben kinőtte magát, Antonick ragaszkodik ahhoz, hogy még a legújabb részek is azokon az alapokon nyugszanak, amiket ő fektetett le. Következésképpen, jogosult a belőlük származó jogdíjra.

Antonic azt állítja, hogy 1992 óta nem kapott egy cent jogdíjat sem, és az összes Madden kiadás után igényt tart erre, ezek összege több 10 millió dollár lehet. Mindennek a tetején az EA szerződésszegésére hivatkozva nem csupán jogdíjra, hanem a teljes haszonból is részesedni szeretne. Tekintettel arra, hogy a sorozat több mint 4 milliárd dollárt hozott már az EA-nak, ez az összeg akár milliárd dolláros is lehet.