A Mass Effect 3 befejezése feldühíti majd a rajongók egy részét, ismerte be a BioWare. Minderről a cég producere, Mike Gamble nyilatkozott az Eurogamernek. Minderre már csak egy hónapot kell várni, addig lehet rá készülni.

A sci-fi RPG a Reaperek Föld elleni inváziójával kezdődik, s Shepard útnak indul, hogy meggyőzze a galaxis különböző fajait, hogy csatlakozzanak hozzá, és együttesen lépjenek fel a fenyegető támadás ellen. A harmadik résszel Shepard története véget ér, 5 évvel az első rész kiadás után.

“Nagyon tehetséges az írói csapatunk, s arra törekszünk, hogy a befejezés a lehető legjobb és legkielégítőbb legyen” – mondta Gamble. “Néhány embert ez rendkívül boldoggá tesz majd, de lesznek olyanok, akik mérgesek lesznek a játék végével.” Az, hogy a játék végén melyik csoporthoz tartozol majd, eldől, de azt mindenképp érdemes tudnod, hogy befejezés lesz. A BioWare nem csinálja azt, mint a Lost sorozattal tették a televízióban, s a film végével a rajongóknak sokkal több kérdése volt, mint korábban.

“Mindenre választ kapsz majd. Ez egyike volt a legfontosabb szempontoknak.”  Mint ahogy a Mass Effect 2-ben, a harmadik rész is lehetővé teszi, hogy importáld korábbi karaktered, s azzal folytasd, illetve kezd el a harmadik részt. “Ha egy karaktered korábban meghalt, vagy életben maradt, attól függ, hogy a harmadik részben szerepel, vagy sem. Bizonyos fordulatok, bizonyos érzelmi szálak attól függően alakulnak, hogy korábban hogyan döntöttél bizonyos helyzetekben a Mass Effect 2-ben.”

 Gamble azt is hozzátette, hogy igazán csak most érzi majd a játékos a döntései súlyát, olyan döntések, melyekről azt gondolta korábban, hogy nincs jelentősége, elemi erővel üthetnek most vissza.

A Mass Effect 3 március 9-én jelenik meg Xbox 360, PlayStation 3 és PC platformokra.