Tavaly ősszel jelentek meg a jelenlegi generációs konzolok, a PlayStation 4 és az Xbox One, s előbbi sikeresebb rajtott vett, ugyanis világszerte lényegesen jobban fogy, mint a Microsoft konzolja. A redmondi cég azonban egy percig sem aggódik. 

Phil Harrison, a Microsoft menedzsere megvédte az Xbox One-t a PlayStation 4-gyel szemben, mondván, hogy ez “nem sprint, hanem maraton“. Azaz, a redmondi cég egyáltalán nem érzi úgy, hogy hosszútávon alulmaradna az eladási versenyben.

Mint korábbról megdtudtuk a PlayStation 4-ből már több mint hatmillió fogyott világszerte, míg az Xbox One-ról az utolsó bejelentés még idén januárból való, akkor 3,9 millió eladott konzolt számláltak. Azóta viszotn volt egy Titanfall-megjelenés, mely igen csak megdobta a konzol eladásait, bár konkrét számokat nem tudunk.

Harrison azt mondta, hogy a cég boldog azzal az eredménnyel, amit eddig értek el a konzollal, s főleg, a Titanfall teljesítményével. Egyúttal kiemelte, hogy ne feledjük el, hogy szeptemberben az Xbox One további 26 országban jelenik meg, olyan helyeken, ahol a PlayStation 4 már megjelent, s ez nyilvánvalónam közelebb hozza majd a két konzol értékesítési számait.